Het Verlangen van de Ziel

Deze keer een meer filosofisch artikel over het leven en het verlangen van de ziel.
Je hoeft het uiteraard niet met mijn visie eens te zijn. Ik nodig je van harte uit om aan de hand van mijn ideeën na te gaan wat jouw eigen visie is.
Wat is voor jou de zin van het leven? En wanneer weet jij dat je op de goede weg zit?

Het Verlangen van de Ziel

Zielsverlangen

Op verschillende manieren werd ik de laatste tijd geconfronteerd met het Verlangen van de Ziel.
Bij een cliënt bleek Zielsverlangen een kernwaarde te zijn. Direct kwam de vraag op ‘Maar wat dan? En hoe dan?’ Dit hebben we vervolgens onderzocht in een prachtige SoulKey sessie. Daarin werd het voor mijn cliënt heel duidelijk.

Onlangs keek ik de documentaire Finding Joe over ‘de reis van de held’ en hoe belangrijk het is om buiten je comfortzone te gaan en je ‘bliss’ te volgen. Wat in mijn ogen ook neerkomt op het volgen van het verlangen van je ziel.

En voor mijzelf ben ik regelmatig aan het reflecteren hoe ik vorm geef aan het verlangen van mijn eigen ziel. Naast alles wat het dagelijks leven van mij vraagt, put ik energie en kracht uit het doen van die dingen, waarvan ik diep vanbinnen voel dat ze echt bij mij kloppen. Mensen coachen is één van die dingen.

Wanneer je het begrip Zielsverlangen cognitief benadert, is het bijzonder vaag en ongrijpbaar.
Maar wanneer je gaat voelen, is het meestal direct duidelijk of je jouw diepste verlangen volgt, of niet. 

Herken je dat?

 

Groei

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen idee over waarom we leven als mens.

Ik denk dat we als ziel ervoor kiezen om op aarde ervaringen op te doen, waar we zelf innerlijk van groeien en die de groei en ontwikkeling van de mensheid als geheel ondersteunen.

Innerlijke groei leidt tot een rijkere belevingswereld, diepere wijsheid en innerlijke vrede
Groei en ontwikkeling van de mensheid maakt vreedzamer en liefdevoller, we komen in een betere balans met elkaar en onze natuurlijke omgeving.

Jouw ziel heeft in bovenstaand mensbeeld een bedoeling met dit leven. Een specifiek doel om groei te bevorderen. Heel persoonlijk.
En hoewel we ons meestal niet bewust zijn van het doel van onze ziel, zijn we wel in staat om te voelen welke dingen kloppend zijn voor ons.

 

Vervulling

Wanneer ik dingen doe die in lijn zijn met het verlangen van mijn ziel, ga ik me als vanzelf blij en vervuld voelen. ik ben namelijk bewust of onbewust mijn reden van bestaan aan het vormgeven, mijn levensdoel aan het vervullen.

Ook wanneer jij niet weet wat jouw levensdoel of zielsverlangen is, kun je merken dat je op de goede weg zit wanneer je een gevoel van diepe vervulling ervaart.

 

Stilstaan bij het verlangen van je ziel

Om goed te voelen wat echt klopt voor jou is het nodig om stil te staan bij jouw zielsverlangen. Dit betekent enerzijds je gedachten tot rust brengen. Die worden namelijk sterk gekleurd door opvoeding en de mening van anderen.

Anderzijds dien je ook de spanningen en emoties van alledag even los te laten. Die ontstaan voornamelijk door alle gedachten die we hebben over onszelf en wat er gebeurt.

Vanuit de stilte, kun je gaan waarnemen welke gevoelens daarachter zitten. Waar het verlangen van jouw ziel werkelijk naar uitgaat.

 

Hulp

Zelfs het tijdelijk loslaten van gedachten, spanningen en emoties is voor veel mensen een grote uitdaging. Het goede nieuws is: dit kun je oefenen. En je kunt er hulp bij krijgen.

Als coach help ik je manieren te vinden om de opdringerige alledaagse problemen anders aan te pakken. Dit brengt rust, waardoor je dichter bij jouw kern kunt komen.

Vervolgens kan ik je helpen om jouw echte kernwaarden te vinden. En ernaar te gaan leven.
Of misschien wil jij met SoulKey een zielenreis maken, om antwoorden te vinden op jouw levensvragen.

 

Vertrouwen

 

Hoe beter je beseft wat voor jou echt klopt, hoe meer jij gaat leven in lijn met jouw zielsverlangen.
Je gaat vertrouwen op jezelf en op het leven.

Het leven wordt makkelijker, jouw keuzes vanzelfsprekender. Jij wordt blijer, positiever en energieker.
En daarmee word je een magneet voor anderen, die dat ook zoeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *