Coaching door Nicole

Effectief problemen aanpakken

Coaching door NicoleWanneer je een specifiek probleem voor jezelf wilt oplossen en je komt er alleen niet goed uit, dan kan het prettig zijn om er samen met een coach naar te kijken.
Bij individuele coaching kijken we zeer gericht naar jouw ervaring en wat jou verder gaat helpen. Daarbij ben ik een klankbord en een spiegel. Ik geef je terug wat ik hoor en zie. Ik bied je algemene inzichten en eenvoudige tools.
Ik bied je echter geen kant-en-klare antwoorden. Het doel is altijd dat jij jouw eigen waarheid ontdekt en jouw eigen best passende oplossingen.

Je kunt kiezen tussen losse Geluksessies of een Gelukstraject.

Individuele coaching is zinvol wanneer

  • Je vastloopt in een situatie en behoefte hebt aan een doorbraak
  • Je een terugkerend probleem in je leven nou eens grondig wil aanpakken
  • Je een bepaald thema wilt uitdiepen
  • Je effectiever gedrag wil ontwikkelen in specifieke situaties

Ook bij diverse andere vraagstukken kan coaching een snelle en prettige manier zijn om jouw beste aanpak te vinden.

Het verschil tussen coaching en een gesprek met een vriend(in)

Soms is het heerlijk om met een vriend of vriendin jouw problemen te bespreken. Het maakt dat jij je er niet alleen in voelt, dat er begrip voor je is en jij je verhaal kwijt kan. Bovendien versterkt zo’n gesprek over het algemeen de vriendschap. Heel erg waardevol, dus.

Soms zijn de gesprekken met vrienden niet voldoende voor je om verder te komen. Met een coach praat je anders. Alle aandacht gaat uit naar jou. We zoeken gericht naar wat jij nodig hebt om jouw probleem op te lossen. Daarbij kan ik als coach zeer betrokken zijn bij jou als persoon, maar blijf ik objectief kijken naar jouw probleem en de manier waarop je het benadert. Ik onthoud me van oordelen, vraag gericht door en bied aanvullende inzichten zonder jou iets op te dringen. Ik help je te focussen op oplossingen in plaats van het probleem. En ik durf je liefdevol te confronteren.

Waarden en uitgangspunten

Bij het coachen hanteer ik voor mezelf een aantal waarden en uitgangspunten. Ze lijken misschien vanzelfsprekend, maar ik vind het belangrijk om ze steeds opnieuw bewust te worden.

Een aantal van die waarden zijn:Wordcloud Coaching

  • Integriteit
  • Vertrouwelijkheid
  • Respect
  • Oordeelvrij
  • Rust

Anderen over Nicole

Nicole kan op een liefdevolle manier heel ongemakkelijke vragen stellen en reflecteren vanuit een ander perspectief. Dit geeft een waardevolle andere kijk op mijzelf. Zij heeft ook de moed om dingen te benoemen, zonder oordeel.

Joost

Al weer een tijdje geleden ben ik geholpen door je. Je bent heel goed in staat op een vriendelijke en open wijze te luisteren en te kijken, waarbij je niet schuwt zo nu en dan een spiegel voor te houden. Ik pluk er nog regelmatig te vruchten van. Nogmaals mijn dank en ga vooral niet stoppen!

Arjan

Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

Ook voor individuele coaching geldt mijn Niet Goed, Geld Terug Garantie.
Voor al mijn diensten gelden mijn Algemene Voorwaarden.