Geslaagd!

Diploma LachtherapieOnlangs ben ik geslaagd voor de opleiding Lachtherapie bij Saskia van Velzen.
Een heerlijke en bijzonder waardevolle opleiding! Maar het woord Lachtherapie schept soms ook verwarring. Want wordt er dan alleen maar gelachen? En hoe helpt dat?

Iemand vroeg me dus terecht wat Lachtherapie nu eigenlijk inhoudt. Een goede vraag, die me hielp om het opnieuw te formuleren.

Lachtherapie

Lachtherapie is een manier van mensen begeleiden met lucht, lichtheid en een lach. Het is niet gefocust op het (meestal als zwaar ervaren) probleem, maar op het proces van verwerking, waardoor de cliënt anders om leert gaan met de situatie en het probleem lichter en hanteerbaarder wordt, of zelfs helemaal geen probleem meer is.

Tijdens de sessies mag er gelachen worden en aan het eind van de sessie gaat de cliënt met op zijn minst een glimlach weer verder.

Lachtherapie is dus meer een manier waarop ik de coaching inzet, dan een therapie op zich. De tools die ik erbij heb geleerd komen uit o.a. NLP en hypnose. Maar de coachingsmethoden die ik al in huis had, pas ik nu ook meer volgens dit principe toe.

Na de sessie(s) blijkt dat de cliënt bewust én onbewust andere manieren gebruikt om dezelfde situatie te benaderen, met – uiteraard – ook andere, meer gewenste resultaten. Dit maakt het leven makkelijker en leuker en draagt daarmee bij aan het geluksgevoel.

Zelf ervaren

Na dit verhaal wil je natuurlijk zelf ervaren wat Lachtherapie voor jou kan doen. Dat snap ik best.

Heb je interesse voor een Geluksessie, neem dan even contact met me op. Een eerste kennismakingsgesprek van ca. 30 minuten is helemaal gratis én vrijblijvend. Daarna beslis jij wat je wilt.

De opleiding Lachtherapie volgen?

Als coach geniet ik zelf erg van het werken volgens de Lachtherapie. Wie wil er nou niet makkelijk en met plezier waardevol werk doen?

Ben jij coach of therapeut en wil je zelf ook leren werken met de benadering en tools van Lachtherapie?
In april 2018 begint de opleiding weer. Het is echt een aanrader!
Kijk even op de FB pagina of de website van Lach Instituut Nederland.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *