Lichtjes in het donker brengen doe je zelf

Ik zie overal weer kerstlichtjes opduiken. Die vele lichtjes in december geven ons een gevoel van warmte en geluk.
En zoals je de lichtjes om je heen aansteekt, kun je ook lichtpuntjes in jezelf extra aandacht geven en laten oplichten. Besteed deze maand eens aandacht aan de kleine dingen, die het leven glans geven.

Hieronder geef ik 5 suggesties, die je niets kosten, maar die wel veel opleveren.

5 Gratis lichtjes

Neem eens de tijd voor:

  1. Complimentjes aan jezelf. Voor wat je doet, voor wie jij als mens bent, voor de mooie dingen die je het afgelopen jaar bereikt hebt.
  2. Dankbaarheid. Voor wat je hebt mogen ontvangen, voor de mensen die om je geven, voor de eenvoudige dingen als een dak boven je hoofd en eten op je bord.
  3. Genieten. Van de rauwe schoonheid van de natuur in deze tijd van het jaar. Van de mooi verzorgde versieringen en vooral van het samenzijn met dierbaren.
  4. Rust. Tussen de drukte van afrondende werkzaamheden en het organiseren van feestdagen af en toe bewust even niets hoeven en de rust van binnen ervaren, die dat geeft.
  5. Vrolijkheid. Maak je vrolijk om wat er gewoon voor je ligt. Zie de humor van alles in door te relativeren, door er eens van een hele andere kant naar te kijken, of door er iets geks over te verzinnen. Vrolijkheid maakt alles lichter.

Je kunt jezelf steeds opnieuw deze lichtpuntjes gunnen. Doe dit vooral als je last hebt van het donker, maar eigenlijk altijd. Het kost je helemaal niets, hooguit een paar minuten tijd, maar het levert je heel veel op.
En lukt het even niet om de lichtpuntjes te zien? Vraag dan een ander om mee te zoeken. Alleen al het contact dat je hierover maakt is een lichtpuntje!

Kom jij aan minimaal vijf lichtpuntjes (momenten) per dag?
Laat in een reactie hieronder weten welke lichtpuntjes jouw favorieten zijn. Vul gerust mijn lijstje verder aan!

 

Lichtjes in het donker brengen doe je zelf

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *