Nicole Binnendijk

Mijn naam is Nicole Binnendijk.

Als Gelukscoach help ik mensen met veel spanning, somberheid en/of vage klachten om meer geluk te ervaren in het leven. Als Lachcoach help ik vooral mensen in groepen om zich gelukkiger te voelen door gebruik te maken van de lach.

Ik geloof dat iedereen in staat is meer Geluk te ervaren, en zéker mensen die het moeilijk hebben. Ik noem het bewust creëren van meer geluk in het leven Geluksontwikkeling.

Mijn eigen groei

Ik heb in mijn leven veel perioden gehad, die ik als zwaar heb ervaren, met chronische moeheid en allerlei vage klachten.
Op mijn 40e kreeg ik de diagnose dysthymie, wat neerkomt op een continue lichte depressie met perioden van matige tot zware depressie. En dat gaat nooit meer over, werd erbij gezegd.

Een aantal jaar heb ik dit geaccepteerd als waarheid. Het was iets waar ik mee moest leren leven. Maar toen ik mij opnieuw in een flinke depressie voelde verdwijnen, werd ik opstandig. Ik ga hier definitief uitkomen, besloot ik. Al kost het me tijd en moeite, al moet ik de onderste steen bovenhalen van wat er bij mij van binnen gebeurt. Na dat besluit ging het eigenlijk vrij snel. Depressie en angstaanvallen verdwenen na enige tijd. Ze werden gevolgd door heftig eczeem, een manier van mijn lichaam om de verstoring naar buiten te werken. En ook het eczeem ging voorbij.

Geluksontwikkeling

Alle tegenslagen en moeilijke perioden maakten dat ik heel gericht ben gaan zoeken naar hoe ik gelukkiger kon worden en weer goed kan functioneren. Ik heb enorm veel geleerd en ervaren, zowel in het leven en in therapieën, als in de vele opleidingen, die ik volgde.

Natuurgeneeskunde, intuïtieve massage en kinesiologie brachten mij inzichten en tools om mezelf en ook anderen te helpen. Ik ontdekte dat ik liever mensen hielp om zichzelf te helpen dan klachten te behandelen. Daarom werd ik Gelukscoach.

Een coachopleiding en recent de opleiding tot Lachtherapeut hebben mij geholpen om de cliënt met gemak en plezier nog meer in zijn eigen kracht te laten komen. Hierbij werk ik ook regelmatig met het onderbewuste, via onder andere hypnose en NLP-technieken.

De SoulKey opleiding heeft een nieuwe dimensie toegevoegd, doordat ik nu ook cliënten kan begeleiden om op zielniveau hun antwoorden te vinden.

Logo Happy in BalanceMensen helpen bij hun Geluksontwikkeling is mijn passie geworden. Geluksontwikkeling is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn maar twee dingen voor nodig: de moed om naar jezelf te kijken én bewust keuzes maken. Met Happy in Balance zet ik mijn kennis en ervaring in om jou hierbij te begeleiden.

Sinds ik gecertificeerd ben als Lachyoga Leider is de lach een dagelijks terugkerend fenomeen in mijn leven. Het maakt het leven zoveel lichter en leuker! Bij het geven van Lachworkshops en bij Lachclub Arnhem deel ik dat met veel plezier met anderen.

Gelukkige mensen

Ik heb mij ten doel gesteld om voor het eind van 2026 tenminste 10.000 mensen te helpen Groeien in Geluk. Dit wil ik omdat gelukkige mensen niet alleen zelf blijer zijn, maar ook beter zijn voor anderen en de wereld. Ze zijn positiever, vredelievender en behulpzamer. Ze zijn erop uit om de wereld in overeenstemming te brengen met hun eigen gevoel dat het leven goed en mooi is. Ik wil zelf ook graag een mooiere wereld en met Happy in Balance draag ik daar een steentje aan bij.

Wat geluk precies is en hoe jij het ervaart, bepaal je lekker zelf. Voor mij betekent het veel meer dan blij zijn en mezelf goed voelen. Het is een diepgaande verbinding ervaren en volop genieten van de kleine dingen in het leven.
Groeien in geluk is altijd mogelijk. Waarom zou ik niet nóg gelukkiger mogen zijn? Dit geldt voor alle mensen. Iedereen kan meer geluk ervaren, er is geen limiet. Leren wat je zelf kunt doen voor meer geluk maakt dat je eindeloos groeit in geluk. En daardoor heb je ook steeds meer te geven.

Teller februari 2019

Begeleiding

Bij het Aanbod in het menu zie je precies welke begeleiding ik kan bieden.
Ik geniet ervan te helpen, want geluk verspreiden in de wereld is mijn missie. Ik zeg niet dat ik jou gelukkig maak, wel help ik je jouw eigen GELUKSGEVOEL te vergroten, te verbreden en te vermenigvuldigen.
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.