Trauma Verwijderen is makkelijker dan je denkt

Pijnlijke ervaringen uit het verleden of trauma verwijderen? Met de juiste benadering gaat dit sneller en makkelijker dan je nu denkt!

Ontstaan van trauma

Een trauma ontstaat op een moment dat je overweldigd wordt door wat er gebeurt, het niet te verwerken en ook niet te ontlopen is. Angst en onmacht zijn over het algemeen zeer aanwezig. Je ‘bevriest’. En deze ervaring blijft vervolgens in je systeem en kan zomaar weer getriggerd worden.

Sterker nog: op het moment van een trauma neemt je onderbewuste alles waar wat er op dat moment is en koppelt het aan het trauma. Dit is een sterk mechanisme dat erop gericht is om in de toekomst dit soort pijn en gevaar te voorkomen. Op al deze signalen kun je vervolgens zeer heftig reageren. Onder andere allergieën en andere onverklaarbare klachten kunnen zo ontstaan, zonder dat je het ooit door hebt, want het gebeurt totaal onbewust.

Een trauma ontstaat in een ogenblik, een fractie van een seconde. En blijft dan hangen.
Het krijgt zijn eigen neurale netwerk in jouw zenuwstelsel. Dit netwerk wordt vervolgens steeds sterker elke keer dat het getriggerd en bevestigd wordt.
In het geval van een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) is dit patroon zelfs zo sterk dat het dagelijks functioneren er ernstig door belemmerd wordt.

Dit kan een blijvend probleem zijn… Totdat je dit patroon doorbreekt en overschrijft!