Trauma verwijderen is nieuwe hulpbronnen ontdekkenImage by pixel2013 from Pixabay

Pijnlijke ervaringen uit het verleden of trauma verwijderen? Met de juiste benadering gaat dit sneller en makkelijker dan je nu denkt!

Ontstaan van trauma

Een trauma ontstaat op een moment dat je overweldigd wordt door wat er gebeurt, het niet te verwerken en ook niet te ontlopen is. Angst en onmacht zijn over het algemeen zeer aanwezig. Je ‘bevriest’. En deze ervaring blijft vervolgens in je systeem en kan zomaar weer getriggerd worden.

Sterker nog: op het moment van een trauma neemt je onderbewuste alles waar wat er op dat moment is en koppelt het aan het trauma. Dit is een sterk mechanisme dat erop gericht is om in de toekomst dit soort pijn en gevaar te voorkomen. Op al deze signalen kun je vervolgens zeer heftig reageren. Onder andere allergieën en andere onverklaarbare klachten kunnen zo ontstaan, zonder dat je het ooit door hebt, want het gebeurt totaal onbewust.

Een trauma ontstaat in een ogenblik, een fractie van een seconde. En blijft dan hangen.
Het krijgt zijn eigen neurale netwerk in jouw zenuwstelsel. Dit netwerk wordt vervolgens steeds sterker elke keer dat het getriggerd en bevestigd wordt.
In het geval van een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) is dit patroon zelfs zo sterk dat het dagelijks functioneren er ernstig door belemmerd wordt.

Dit kan een blijvend probleem zijn… Totdat je dit patroon doorbreekt en overschrijft!

Trauma verwijderen

Trauma verwijderen is nieuwe hulpbronnen ontdekkenHet verwijderen van een trauma betekent NIET het wegdrukken en proberen te vergeten. Het is ook NIET het leren ermee om te gaan, waarbij jij je leven dus gaat aanpassen aan de verstoring. Ook herhaalde herbeleving van het trauma, zodat je emoties als het ware ‘afstompen’ is NIET een positieve en versterkende oplossing.

Een trauma verwijderen is het definitief veranderen van het bijbehorende neurale netwerk. 

Elke ervaring geeft je ook iets goeds. Tijdens het trauma verwijderen ontdek je allerlei hulpbronnen die je misschien nooit opgemerkt had. Die hulpbronnen blijven behouden en worden zelfs versterkt. 

Stel je voor dat telkens wanneer je aan dat moeilijke moment uit het verleden denkt, jij je alleen maar goed en krachtig voelt? Hoe zou dat voor je zijn?

In één sessie

Een trauma ontstaat in een ogenblik en kan net zo snel weer verdwijnen, mits de condities daarvoor goed zijn. De eraan gekoppelde ervaringen verliezen vervolgens ook hun lading.

Logo TCT practitionerHet TCT protocol, dat ik hiervoor inzet, zorgt op een prettige manier dat we het trauma verwijderen en jouw positieve emoties en kwaliteiten versterken. Hiervoor is slechts één sessie nodig.
TCT staat voor Trauma Collapse Technique. Het protocol is ontwikkeld door de zeer ervaren hypnotherapeut Martin Castor en maakt gebruikt van de beste tools uit NLP, HNLP en hypnose.

Mocht je na de TCT sessie toch nog behoefte voelen aan nog meer hulp, dan is het altijd een ander stuk, dat tevoorschijn is gekomen na het trauma verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld een hardnekkig ingesleten gedragspatroon zijn, dat je nu echt wilt veranderen. Daarvoor bied ik andere mogelijkheden.

Effecten van trauma verwijderen

Jij bent een uniek mens. Dus wat de precieze effecten bij jou zullen zijn na het trauma verwijderen, kan ik niet voorspellen. Maar in het algemeen blijkt dat na een TCT sessie:

  • meer ontspanning, kracht, liefde en zelfvertrouwen wordt ervaren
  • veel belemmerend gedrag als vanzelf verandert in positief gedrag
  • sommige vage klachten vanzelf beginnen te verdwijnen
  • chronische moeheid kan verminderen
  • de cliënt zich veel beter kan richten op wat hij/zij echt wil in het leven.

Ik ben benieuwd wat jouw positieve veranderingen zullen zijn. En jij?

Meer informatie of direct een intake

Nieuwsgierig, of zelfs zeer enthousiast geworden? Voel je dat dit het moment is om voorgoed die belemmerende emoties op te ruimen en trauma’s te verwijderen?

Voor elke TCT sessie bied ik een gratis telefonische kennismaking aan van 5-20 minuten. Daarin beantwoord ik alle eventuele vragen en merken we beiden of ik als coach en deze benadering bij jou passen op dit moment.
Wanneer jij er volmondig voor kiest, maken we een afspraak.

De TCT sessie duurt 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van wat jij nodig blijkt te hebben.

Prijs:  € 120,- per sessie
Locatie: Mijn praktijkruimte in Arnhem

Voor vragen over trauma verwijderen, en voor het maken van een afspraak, neem direct even contact met me op. Je bent welkom.

 

Recensie

Ik had het genoegen een sessie Trauma Collapse Technique bij Nicole te ervaren. Ik ben er open ingegaan, zonder verwachting maar wel met een duidelijke situatie voor ogen waarin ik verandering wenste. 

Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Nicole en in de praktijkruimte en liet me dan ook makkelijk door haar meenemen tijdens ‘de reis’ die ze me liet maken. Ze is de materie meester en speelt moeiteloos in op wat ik teruggeef op de vragen die ze stelt en de opdrachten die ze geeft. Nicole heeft een fijne balans tussen de leiding nemen en mij de ruimte en de tijd geven die ik nodig heb. Haar stem is helder en prettig. 

Op een gegeven moment was het klaar. Dat voelde ik in mijn lichaam. Dat wat mij spanning had gegeven was opgelost, uit mijn systeem. Ik was benieuwd hoe ik de volgende ochtend wakker zou worden. Maar echt, het nare, drukkende gevoel, het overspoeld worden door zorgen en nare gedachten is er niet meer. In plaats daarvan voel ik me zorgeloos, krachtig, liefdevol, dankbaar en kan ik de dag aan! Een grote glimlach op mijn gezicht! Dank je wel Nicole!

 
Emmy M.