Vrede geeft Geluksgevoel

Vrede geeft GeluksgevoelEen werkelijk geluksgevoel komt voort uit vrede met jezelf en de wereld, een zinvol bestaan leiden en een positieve bijdrage leveren voor jezelf en anderen. 
Veel mensen veronderstellen dat geluk bereikt wordt door het wegwerken van negatieve gevoelens en ervaringen via verdoving, verslavingen, ontkenning en het najagen van kortstondig plezier. Dit houdt de focus echter op (het vermijden van) negatieve gevoelens en brengt geen werkelijk geluksgevoel.

Pas wanneer je de negatieve gevoelens en ervaringen kunt accepteren voor wat ze zijn, kun je je gaan richten op de positieve gevoelens en ervaringen in het leven. Hieruit ontstaat een werkelijk geluksgevoel.

Moeder Theresa zei al:
“Lieve God, geef mij de kracht om de dingen te veranderen, die ik kan veranderen,
de moed om te accepteren wat ik niet kan veranderen
en de wijsheid om het verschil te zien.” 

Voor mij vat dit samen wat ervoor nodig is om gelukkig te worden, vooral wanneer je deze uitspraak net zo goed toepast op je innerlijke wereld als op de uiterlijke.

Voor de meeste mensen zit het grootste probleem in het vinden van vrede in en met zichzelf. En zoals je met jezelf omgaat, ga je ook met de wereld om. Vandaar alle strijd en negativiteit, die er in de wereld heerst.

Ik pleit ervoor om jezelf en anderen te helpen om innerlijke rust en vrede te vinden.
Dit geeft een nieuwe stap richting een wezenlijke bijdrage aan de wereldvrede en het geluk van de mensheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *