Zelfwaardering

IK ben de allerbelangrijkste persoon in mijn leven, want ik ben het centrum van mijn wereld. Alleen als ik mijn eigen waarde goed besef, kan ik waarde toevoegen aan de wereld. 

ZelfwaarderingMijn houding is bepalend

Wanneer ik me steeds weer richt op wat er niet goed is aan mij, maak ik mezelf kleiner. Dan wil ik mezelf verstoppen voor de wereld.

Zolang ik mezelf kleiner maak, dan ik eigenlijk ben, doe ik mezelf tekort en kan ik niet mijn volle vermogens inzetten voor mezelf en anderen. In plaats daarvan ga ik aandacht en bevestiging halen van buiten. Of ik geef wel aan anderen, maar met de intentie om te krijgen.

Als ik mij richt op het vele goede in mij, kan ik juist deze dingen gaan delen en inzetten voor een beter leven voor mezelf én voor anderen.

Zorg voor mezelf

Als ik zorg draag voor mijn persoonlijke groei en steeds meer van mezelf ga houden, heb ik ook steeds meer te geven. En van dat geven ga ik mij gelukkiger voelen. Want daardoor ervaar ik dat mijn leven zinvol is en bevestig ik zelf dat ik waardevol ben.

Mag jouw zelfwaardering ook omhoog? Dan kun je nu beginnen met jezelf een aantal vragen te stellen. Doorloop de vragen één voor één en verras jezelf!

 

Vragen aan jezelf

  • Hoeveel waardeer ik mijzelf meestal op een schaal van 1 tot 10?
  • Welke kwaliteiten zie ik bij mezelf? Kennis, ervaring en eigenschappen… Schrijf alles op.
  • Hoe zet ik mijn kwaliteiten in voor anderen en voor de wereld?
  • Welke kwaliteiten wil ik graag verder ontwikkelen?
  • Hoe ga ik dat doen?
  • Wat ga ik de wereld daarmee nog meer bieden?
  • Bij nader inzien… Hoe waardeer ik mezelf nu (1-10)?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *